Автогара Велинград

Адрес:ул. „Никола Вапцаров“ 15
Велинград

Телефон:089 871 4952
0999 100 100

Подробна Информация на Автогара Велинград

Автогара Велинград се намира в гр.Велинград на ул. „Никола Вапцаров“ 15 пощенски код: 4600.Ако искате да се свържете с Автогара Велинград и да получите допълнителна информация можете да се свържете с информация : 089 871 4952, 0999 100 100.

Работно Време:

От 05:30 часа До 19:30 часа

Допълнителна Информация

Автобусни линии:

В града има две автогари. Те се намират също в централния квартал Лъджене.
Автогара „Беев“: Телефон за връзка: 0359/ 2 30 73
Автогара „Тонев“: Ул. „Винчо Горанов 8“. Телефон за връзка: 0359/ 2 32 85

Град Велинград (Velingrad) се намира в Южна България, Област Пазарджик. Разположен е в западната част на Чепинската котловина до границата между Родопите и Рила Велинград има благоприятен климат за лечение на различни заболявания. Градът е богат на минерални извори и това го нарежда сред първите от най-посещаваните български градове. Смята се, че по тези земи някога е живял Орфей. Също така има данни, че районът е обитаван от тракийски племена в периода VI – V в. преди хр. Свидетелство за това са останалите от това време 9 надгробни могили и крепости. След това този край е бил завладян от римляни, за които също свидетелстват археологически находки. Историята на Велинград е богата и много интересна. Градът е създаден със сливането на три села: Каменица, Чепино, Лъджене. Интересни забележителности са: Извор Клептуза, Пещера Лепеница, Крепост Цепина, Летовище Юндола. Разстояние: София – Велинград – 130 км. Пловдив – Велинград – 82 км. Варна – Велинград – 467 км.


Карта на Автогара Велинград

[wp_geo_map]

Разписание.орг е информационен сайт касаеща автобусните разписания, автогарите информацията се актуализира редовно, но поради обективни и субективни причини са възможни неточности.Разписание.орг по-никакъв начин не носи отговорност! С ползването на този сайт вие се съгласявате, че авторите му не носят никаква отговорност за вреди или пропуснати ползи, настъпили поради несъответствие на публикуваното с действителността!.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.