Автогара Велико Търново Запад

Адрес:бул. „Никола Габровски“ 74
Велико Търново

Телефон:062/64 09 08

Подробна Информация на Автогара Велико Търново Запад

Автогара Велико Търново Запад се намира в гр.Велико Търново на бул. „Никола Габровски“ 74 пощенски код: 5000.Ако искате да се свържете с Автогара Велико Търново Запад и да получите допълнителна информация можете да се свържете с информация на телефон: 062/64-09-08.

Работно Време:

От 06:30 часа До 20:00 часа

Още Информация:

Има редовни линии за всички точки на България.

Инфраструктура

Градът е свързан в европейските пътища Е772 и Е85. Строителството на останалите отсечки на автомагистрала „Хемус“ София – Велико Търново – Варна се очакваше да започне през 2014 г. Пътен възел Запад е построен в края на 70-те години. През него се пресичат пътя София – Варна и път от Военното училище до южната част на новия град и Дебелец. През 2000 година е построен Пътен възел Юг, на който се пресичат пътищата София – Варна и Русе – Стара Загора.
Централната железопътна гара във Велико Търново

Железопътен транспорт

Първия влак в града пристига през 1901-ва година и е тържествено посрещнат. Над река Янтра са издигнати два железопътни моста. Във Велико Търново има три гари: Централна, Трапезица и Товарна.

През Велико Търново минава ЖП линията Русе – Стара Загора. Има редовни влакове за Горна Оряховица, Русе, Плевен, София, Варна, Стара Загора, Пловдив,Бургас и Свищов.

Схемата на градския транспорт е добре развита, обслужва се от 12 градски и 17 полуградски линии.

Автогара Юг

Автомобилен транспорт

Градския транспорт в града се обслужва от 12 градски линии и 10 междуградски, които свързват града с околните градове и села.

В града има 2 автогари – автогара Юг (построена през 1960-те години), намираща се на бул. „Христо Ботев“, и автогара Запад (построена 1980-те) на бул. „Никола Габровски“.

Тролейбусен транспорт

Тролейбусните линии са построени в периода 1990 – 1991 година. Същата година са пуснати в експлоатация и първите тролейбуси по двете линии. Поради строежа на пътен възел Качица част от мрежата е демонтирана. Години по-късно се взема решение за преустановяване на дейността на превозните средства.


Карта на Автогара Велико Търново Запад

[wp_geo_map]

Разписание.орг е информационен сайт касаеща автобусните разписания, автогарите информацията се актуализира редовно, но поради обективни и субективни причини са възможни неточности.Разписание.орг по-никакъв начин не носи отговорност! С ползването на този сайт вие се съгласявате, че авторите му не носят никаква отговорност за вреди или пропуснати ползи, настъпили поради несъответствие на публикуваното с действителността!.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.